ΠΟΣΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΚΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ;

Δοκιμάστε το PlayEnergy και μάθετε πώς μπορείτε να κερδίσετε φανταστικά βραβεία!

Εγγραφή

Πάρε μέρος στον διαγωνισμό για την κυκλική οικονομία: κάνε εγγραφή για σένα και για την ομάδα σου, και ολοκλήρωσε τις δραστηριότητες online. Διεκδίκησε την αποκλειστική εμπειρία Campus Party και το μεγάλο βραβείο των 1.000€ σε δωροκάρτες Amazon για κάθε μέλος της νικήτριας ομάδας.
εγγραφείτε

Το PlayEnergy είναι ένας διαγωνισμός που διοργανώνει η Enel για να παρουσιάσει την κυκλική οικονομία σε νέους ηλικίας μεταξύ 7 και 18 ετών, ενισχύοντας τη δημιουργικότητα και την επιστημονική σκέψη τους, μέσα από τις αξίες της βιωσιμότητας, της καινοτομίας και της ορθής χρήσης της ενέργειας.
Διαβάστε τους κανονισμούς

Τρόπος λειτουργίας του Play Energy

Εγγραφή και σύνδεση!

Εγγραφείτε στον διαγωνισμό, ως μέλος μιας ομάδας ενηλίκων . Διαρκεί μόνο 2 λεπτά! Αν έχετε ήδη εγγραφεί, συνδεθείτε και λάβετε μέρος αμέσως

Εγγραφείτε στον διαγωνισμό Σύνδεση

Δημιουργήστε την ομάδα σας

Ως αρχηγός μιας ομάδας ενηλίκων, μπορείτε να λάβετε μέρος δημιουργώντας μια ομάδα 2 αγοριών και κοριτσιών, σε μία από τις παρακάτω ηλικιακές ομάδες:
7 - 10 ετών
11 - 14 ετών
15 - 18 ετών

Είστε έτοιμοι να λάβετε μέρος?

Λάβετε μέρος στις αποστολές

Πες την άποψή σου για την Κυκλική Οικονομία! Ολοκλήρωσε τις 4 αποστολές της PlayEnergy και κάνε τα παιδιά πρωταγωνιστές της μάθησης. Οι δραστηριότητες είναι απλές, διασκεδαστικές και σύγχρονες, και έχουν σχεδιαστεί σύμφωνα με τη μέθοδο του flipped learning (ανεστραμμένη μάθηση).

Ανακαλύψτε τα θέματα της αποστολής

Νικητές και βραβεία

Οι 6 καλύτερες ομάδες (2 από κάθε ηλικιακή ομάδα που διαγωνίζεται) θα κερδίσουν την all inclusive εμπειρία στο Campus Party, το μεγαλύτερο παγκόσμιο γεγονός για την καινοτομία και την δημιουργικότητα. Εκεί θα διαγωνιστούν στο Hackathon «PlayEnergy CP Hack» για να διεκδικήσουν το μεγάλο βραβείο: δωροκάρτα Amazon αξίας 1000€ για το κάθε μέλος της ομάδας, συμπεριλαμβανομένου/ης και του/ης αρχηγού.

Είστε έτοιμοι να λάβετε μέρος?
15 Απριλίου 2020

Έναρξη της διαδικασίας εγγραφής στην αρχή του διαγωνισμού

Έναρξη διαδικτυακών δραστηριοτήτων

07 Νοεμβρίου 2020

Λήξη διαδικτυακών δραστηριοτήτων

15 Νοεμβρίου 2020

Ανακοίνωση προς τους συμμετέχοντες του διαγωνισμού

Μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2021 (η τελική ημερομηνία και ο τόπος διεξαγωγής θα ανακοινωθούν έως τις 30 Νοεμβρίου 2020)

Ανακοίνωση των νικητών και απονομή βραβείων του hackathon PlayEnergy με ένα κουπόνι Amazon αξίας 1.000€ για κάθε νικητή.

Η συμμετοχή σας στο PlayEnergy γίνεται με εξαιρετικά απλό τρόπο.

Για οποιαδήποτε αμφιβολία ή ερώτηση, ανατρέξτε στην ενότητα Συχνές Ερωτήσεις ή παρακολουθήστε τα βίντεο Εκμάθησης, τα οποία εξηγούν, βήμα προς βήμα, πώς να εγγραφείτε, να ολοκληρώσετε την αποστολή και πολλά άλλα!

Μεταβείτε στις Συχνές Ερωτήσεις

Τι είναι η Κυκλική Οικονομία;

Οι μεγάλες περιβαλλοντικές και κοινωνικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε σήμερα απαιτούν μια εις βάθος αναθεώρηση του υφιστάμενου μοντέλου, της γραμμικής οικονομίας. Η ανάγκη αυτή επέσπευσε την εδραίωση ενός νέου προτύπου, της Κυκλικής Οικονομίας, για την αναθεώρηση του τρόπου με τον οποίο χρησιμοποιούμε τα υλικά και την ενέργεια σε ό,τι αφορά τον σχεδιασμό, την παραγωγή, τη χρήση και τη διαχείριση των λεγόμενων «απορριμμάτων».

Οι αποστολές του διαγωνισμού Play Energy επικεντρώνονται στα εξής θέματα.

Κυκλική Οικονομία

Ανακύκλωση
απορριμμάτων

Το προϊόν ως
υπηρεσία

Κυκλικές πόλεις και
κοινότητες

Campus Party

Το Campus Party είναι η μεγαλύτερη εκδήλωση για την καινοτομία και τη δημιουργικότητα, με εκατοντάδες ομιλητές παγκοσμίου φήμης και ειδικούς για την καινοτομία σε κάθε τομέα.

Είναι η μεγαλύτερη ανοιχτή πλατφόρμα καινοτομίας παγκοσμίως, σχεδιασμένη για ταλαντούχους νέους που θέλουν να βελτιώσουν τον πλανήτη μας μέσω hackathon, προκλήσεων και πολλών άλλων δραστηριοτήτων.

Το Campus Party διοργανώνεται σε 83 εκδόσεις σε 5 ηπείρους και έχει πάνω από 3 εκατομμύρια συμμετέχοντες ανά τον κόσμο, με 7.200 ομιλητές και πάνω από 2.000 κοινότητες και συνεργαζόμενα πανεπιστήμια.

εγγραφείτε
FAQ
Nam porttitor blandit accumsan. Ut vel dictum sem, a pretium dui. In malesuada eni.

In hac habitasse platea dictumst viva adipiscing fermentum?

Donec facilisis tortor ut augue lacinia?

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut pretium pretium tempor. Ut eget imperdiet neque. In volutpat ante semper diam molestie, et aliquam erat laoreet. Sed sit amet arcu aliquet, molestie justo at, auctor nunc. Phasellus ligula ipsum, volutpat eget semper id, viverra eget nib.

In volutpat ante semper diam molestie, et aliquam erat laoreet. Sed sit amet arcu aliquet?

In hac habitasse platea dictumst viva adipiscing fermentum?